Webshop készítés

Egy fizikai üzlettel rendelkező vállalkozásnak webshopra van szüksége, hogy a vásárlók számára elérhetővé tegye a termékeit és szolgáltatásait az interneten keresztül. A webshop lehetővé teszi, hogy a vásárlók a fizikai üzlettől távol is megtekinthessék az áruidat, és vásárolhassanak belőlük. Segítségével a vállalkozásod növelheti a forgalmát, mert új vásárlók számára is elérhetővé válik az árukészleted. Így a vásárlóid számára bármikor, bárhonnan elérhetőek az áruid, és megrendelhetik azokat. Vásárlóidnak a vásárlás kényelmesebbé válik, Te pedig sokkal szélesebb körben sokkal több potenciális vásárlónak mutathatod be áruidat.

A webshop segítségével a fizikai üzlet könnyebben nyomon követheti a vásárlók vásárlási szokásait. A látogatottsági statisztikákból következtetni lehet trendekre, vásárlói igényekre, így a vásárlóidnak mindig olyan terméket és szolgáltatást kínálhatsz, amelyekkel jobban kiszolgálod őket.

A weboldalkészítés menete

Kapcsolatfelvétel

A kapcsolatfelvételkor együtt átnézzük a webshop elkészítésének részleteit, mint például a design, a funkciók, a tartalom, stb. Ebben a meghatározzuk, hogy milyen termékeket vagy szolgáltatásokat szeretnél értékesíteni a webshopban, milyen célközönséged van, és milyen követelményeket támasztasz a webshoppal szemben.

Tervezés

Megtervezzük a webshop elrendezését, beleértve a főoldalt, a termékoldalakat, a kosarat, a fizetési oldalakat, stb. A designt is kialakítjuk, kiválasztjuk a színeket, betűtípusokat, ikonokat, stb.

Előnézetet készítünk a webshopról, amit átnézünk és jóváhagyhatsz.

Fejlesztés

Elkészítjük a webshopot a tervezés során jóváhagyott részletek alapján. Ebben a fázisban a webshop működőképes lesz, de még nem publikált. Megvalósítjuk a tervezés fázisában megtervezett elrendezést, designt és funkciókat. A fejlesztés fázisának végén a webshop működőképes változata elkészül, és készen áll a tartalomfeltöltésre és tesztelésre.

Tartalomfeltöltés

Ebben a szakaszban a webshopban található információk, mint például a termékleírások, a szállítási információk, a használati útmutatók, stb. feltöltése történik. A tartalomnak fontos szerepe van abban, hogy a webshop látogatói számára elérhetővé váljanak az információk a termékekről, segítve őket a vásárlási döntés meghozatalában. A jó minőségű termékfotók és termékleírások elengedhetetlenek a sikerhez.

Tesztelés és élesítés

A tesztelés során ellenőrizzük a webshop működését, tartalmát és a benne található funkciókat, hogy biztosan működjön rendesen. Ha a tesztelés sikeres volt, akkor a webshop publikálásra kerül az interneten, így a vásárlók számára elérhetővé válik. A webshop élesítése a webshop elkészítésének utolsó fázisa.

Karbantartás

A webshop üzemeltetése során szükség van karbantartásra. Ez magában foglalja a szükséges frissítések elvégzését, mint például a biztonsági frissítések. Rendszeresen ellenőrizzük a funkciók működését, látogatottsági adatokat.